Буковинський Державний Медичний Університет

БІБЛІОТЕКА

Вдосконалюємося для вас!
Вгору

«Тютюнопаління в історії людства: медицина проти паління»

До Всесвітнього Дня боротьби з тютюнопалінням, який щорічно відзначається 31 травня в усіх країнах світу, в бібліотеці БДМУ 27 травня 2019 р. була проведена інформаційна година «Тютюнопаління в історії людства: медицина проти паління» (англ.мовою)

Увага студентів була звернута на небезпечний вплив паління на здоров’я людини та найбільш поширені захворювання, спричинені нікотином та пасивним палінням.

Були надані статистичні дані Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я (ВООЗ) щодо смертності від хвороб внаслідок тютюнопаління.

З особливою зацікавленістю присутні слухали розповідь про проблему тютюнопаління в Індії, яка є актуальною і гострою в країні, де кількість курців складає 12 % від всіх, хто палить у світі.
Також студенти були ознайомлені з багатьма засобами, що допомагають позбутися шкідливої і небезпечної звички,

В презентації були широко використані сучасні мультимедійні засоби та представлені книжки з фондів бібліотеки щодо здорового способу життя.

 Захід підготували та провели бібліотекарі — Полякова Т. В., Данилова М. О., зі студентами 54, 66, 69 груп ІІ курсу мед.факультету №3, за присутності доцентів кафедри суспільних наук та українознавства Аністратенко А. В. і Руснак Ю. М. та старшого викладача Вилки Л. Я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Print Friendly, PDF & Email

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: