Буковинський Державний Медичний Університет

БІБЛІОТЕКА

Вдосконалюємося для вас!
Вгору

«Використання інформаційно-пошукових систем при написанні наукової роботи» – вебінар до Дня науки в Україні

21 квітня 2021 року  до Дня науки в Україні для слухачів Школи молодого викладача працівниками бібліотеки БДМУ було проведено  вебінар «Використання інформаційно-пошукових систем при написанні наукової роботи».

На зустрічі були присутні проректор з науково-педагогічної роботи та виховання доц. Ніна Зорій та молоді викладачі університету.

Враховуючи тенденції часу та виклики сьогодення наукова спільнота потребує  якісної, достовірної інформації з першоджерел для висвітлення власних досягнень.

Саме з цією метою співробітники бібліотеки зав. інформаційно-бібліографічним відділом Аліна Ширєнкова та головний бібліотекар Олена Гімчинська, проводячи вебінар навели приклади правильного пошуку наукової інформації в міжнародних та вітчизняних базах.

Представили можливості власних ресурсів університету: електронний каталог АБІС «ІРБІС-64» та доступ до повних текстів БД Springer Nature; цифровий репозиторій «Інтелектуальні фонди БДМУ».

Висвітили інформацію про інформаційні, бібліографічні, реферативні, повнотекстові та наукометричні бази, які є у вільному доступі (PubMed, Open Ukrainian Citation Index, Національний репозиторій академічних текстів, Наукова періодика України, Наукові конференції України, тощо), звернули увагу ті бази, до яких є доступ з ІР-адрес університету (наукометричні БД Web of Science, Scopus та повнотекстова база EBSCO Health).

Продемонстровано в онлайн режимі роботу EBSCO Health – повнотекстової бази, яка доступна в університеті.

Вміння підібрати якісну та достовірну наукову інформацію заощаджує час, покращує результати та допомагає у просуванні власних здобутків.

Технічний супровід вебінару реалізували   Ірина Кухлій та Софія Задерей.

 

 

Використання інформаційно-пошукових систем при написанні наукових робіт 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Print Friendly, PDF & Email

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: