Буковинський Державний Медичний Університет

БІБЛІОТЕКА

Вдосконалюємося для вас!
Вгору

«Неосяжний світ Довженка» (до 125 – річчя від дня народження Олександра Петровича Довженка)

«Неосяжний світ Довженка» (до 125 – річчя від дня народження Олександра Петровича Довженка), саме під такою назвою в бібліотеці БДМУ, 13 вересня 2019 р., відбулася інформаційна година в рамках Дня українського кіно.

Доля і творчість Довженка — всесвітньо відомого митця, є прикладом великого подвижництва, безперервних розмислів і сумнівів. Лише в одному, напевне, він сумнівів не мав: у своїй любові до України. В його творчому доробку – 14 фільмів, 15 літературних сценаріїв і кіноповістей. А на Всесвітній виставці в Брюсселі у 1958 р. кінознавці назвали «Землю» Олександра Довженка одним найкращих фільмів усіх часів і народів.

Студентів ознайомили з життєвим і творчим шляхом класика світового кінематографа. Присутнім зачитували уривки з творів, демонстрували фрагменти кіноповістей: «Земля», «Зачарована Десна», «Україна в огні». А вдала презентація допомогла розкрити глибокий внутрішній зміст великого митця, не залишивши нікого байдужим.

Захід відбувся зі студентами ІІ курсу 3, 5, 8 гр. Фармацевтичного факультету, спец. «Фармація. Промислова фармація», за сприяння головного куратора факультету – Панасенко Н.В.

Інформаційну годину підготували та провели – Світлана Тулевська, Ірина Шундерюк.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Print Friendly, PDF & Email

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: