Буковинський Державний Медичний Університет

БІБЛІОТЕКА

Вдосконалюємося для вас!
Вгору

Наукометрична база даних Scopus

Шановні користувачі!

Для отримання консультації з питань користування
інформаційними науковими ресурсами, представленими в бібліотеці,
можете звертатися за ел. адресою бібліотеки medlib@bsmu.edu.ua

або за номером телефону, Viber  +38 099-52-66-938 (Vodafone UA)

Завжди раді допомогти.

Компанія офіційно засудила воєнне вторгнення в Україну та передала 1 млн доларів ЮНІСЕФ, Червоному Хресту та іншим організаціям, що забезпечують гуманітарну та медичну допомогу нашій державі.

На початку вторгнення в Україну компанія  Elsevier разом із дочірніми компаніями пожертвувала 1 мільйон доларів на допомогу організаціям в Україні. Компанія  запропонувала дослідникам і студентам в Україні та переміщеним особам безкоштовний доступ до ScienceDirect та забезпечила вільний доступ клініцистів до таких інструментів, як ClinicalKey.

Elsevier відмовилась від плати за публікацію статей (APC) для українських авторів-кореспондентів, які публікуються в  журналах відкритого доступу. Щоб отримати допомогу та підтримку, можна звернутися  за адресою: agreementactivation@elsevier.com.

Для полегшення роботи дослідників у складних умовах, було створено  Resource Centre, де українські дослідники можуть зареєструватися, щоб отримати доступ до додаткових дослідницьких інструментів Elsevier, таких як Scopus, Researcher Discovery,  ScienceDirect і Mendeley. Українським клініцистам та студентам-медикам продовжується доступ до клінічного контенту та інструментів Here.

Щоб налаштувати безкоштовний доступ, виконайте наведені нижче інструкції:

  1. Зареєструйтеся на  registration page,  ідентифікатор і пароль будуть надіслані безпосередньо на вашу електронну адресу.
  2. Відвідайте access page, щоб розпочати
  3. Введіть реєстраційний номер: 959974739572×3039
  4. Введіть пароль: 5838058
  5. Натисніть продовжити.Створіть новий профіль зі своєю адресою електронної пошти АБО прив’яжіть свій безкоштовний доступ до наявного профілю через свою адресу електронної пошти.
  6. Ваша початкова сторінка прибуття буде Scopus, але ви матимете доступ до ScienceDirect; Scopus, Researcher Discovery, Researcher Academy та Mendeley.
  7. Відвідайте   Resource Centre Page, щоб отримати інформацію про те, як увійти, короткі посібники та іншу інформацію.  


Таку можливість мають установи, які раніше здійснили під‘єднання через ДНТБ України, а також ті, які зареєструвалися на платформі «Research4Life».

Окрім бази даних «Scopus», компанія «Elsevier» у межах проєкту «Research4Life» відкрила українським науковцям доступ до повнотекстових ресурсів бази даних «ScienceDirect», низки медичних ресурсів, як-от: «ClinicalKey», «Complete Anatomy», «Embase», «Osmosis».

Деякі видання, що видаються Elsevier, зокрема Journal of Molecular Structure, завили про припинення розгляду наукових статей, що подаються вченими російських наукових установ.

Які джерела можна отримати у вільному доступі?

OpenAccessJournals

Покрокова інструкція

– клікаємо на посилання OpenAccessJournals
по замовчуванню XL-файл зберігається в загрузках
відкриваємо цей XL-файл
копіюємо назву журналу
вставляємо в браузері не в полі пошуку, а зверху в полі для URL-адреси
клікаємо і користуємось

 

Доступ до повних текстів усіх видань Scopus, що налічує майже 39 тис. видань, тривав до 31 грудня 2021 року.

Довідка про Scopus

Платформа Scopus належить компанії Еlsevier і саме з нею пов’язують виникнення наукометричної бази даних Scopus. На сьогодні на цьому ресурсі міститься близько 25% наукових публікацій світу.

База Scopus відзначається простотою у користуванні інтерфейсом та можливістю завантаження файлів у «простих» форматах (PDF, HTML). Доступ до цього ресурсу відкриває перед науковцями велику кількість можливостей для пошуку наукової літератури з необхідної теми, її вивчення та застосування.

– Ліцензійні правила для користувачів

 

 

 

.

.

.

.

Корисні посилання:

 

 – центр підтримки користувачів Scopus.

.

.

.

  – офіційний YouTube канал «Scopus», де можна знайти відеоінструкції з користування базою даних Scopus

.

.

.

–  інструмент, який допоможе перевірити чи індексується той чи інший журнал базою даних Scopus.

 

 

 

.

.

.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Print Friendly, PDF & Email

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: