Буковинський Державний Медичний Університет

БІБЛІОТЕКА

Вдосконалюємося для вас!
Вгору

2016 – рік англійської мови в Україні

Відповідно до указу президента України П.О.Порошенка, 
“2016 рік оголошено Роком англійської мови в Україні”. 
        30, 31 березня  та 7 квітня 2016 року відбулися зустрічі зі студентами першого курсу, яким був представлений захід на виконання наказу ректора БДМУ проф. Бойчука Т.М. щодо зазначеного.
        До уваги слухачів була представлена композиція, яка охопила історію розвитку мови від давнини до сучасності, і проілюструвала найвидатніші досягнення англомовних вчених, лікарів, поетів і письменників. Вся інформація, яка була представлена на заході супроводжувалась відеорядом.         

  Особливу увагу було присвячено всесвітньо відомому поету Вільяму Шекспіру, 400-річчя з дня смерті якого світова спільнота відзначає в квітні цього року. Працівниками бібліотеки Тулевською С. О., Джус І. В., Поляковою Т. В. і Даниловою М.О.  декламувалися вірші Роберта Бернса, Редьярда Кіплінга, Дженні Джозеф, Вільяма Шекспіра, як на мові оригіналу, так і в перекладах. 

        На заході також були представлені твори українських поетів в перекладах на англійську мову.

      Наприкінці зустрічей кожен студент отримав закладку до книги з персоналіями англомовних поетів або письменників та словами пісні всесвітньо відомого музиканта Джона Ленона “Imagine». Всі присутні заспівали її.

        На завершення директор бібліотеки Цимбал В. І. запросила всіх присутніх до читання класичних художніх творів. Адже освічена та цікава людина буде цікава завжди всім.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Print Friendly, PDF & Email

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: